Vackra städer i Sverige

I Sverige finns många vackra städer men en del anses vackrare än andra. När man pratar om vackra städer brukar man nämna bl a Stockholm, Göteborg, Visby och Vadstena.Vår huvudstad Stockholm anses som en typisk vacker stad, ett bevis på detta är bl a att över 4 miljoner turister besöker Stockholm sommartid men också av att staden vid flertalet tillfällen blivit utnämnd till den ståtligaste staden i Världen. Göteborg brukar kallas lite skämtsamt för “Lilla London”  och är en välbesökt kulturstad sommartid. Visby är med sin närhet till havet och sin välbevarade medeltida charm ett stort dragplåster för både utrikes men även inrikes turister. Vadstena ligger vackert vid Vätterns östra strand och har anor redan från järnåldern.

Vad som är genomgående när det gäller dessa städer är att de alla ligger nära havet och har en intressant och spännande historia som är väl värt ett besök.

Sveriges Huvudstad och arrivalguides

Självklart drar monarkin en del turister till vår Huvudstad men även de vackra omgivningarna med skärgården, naturen, kulturbyggnader och det rika nattlivet. Vad gäller boende kan man välja allt från ett enkelt vandrarhem till lyxhotell i innerstaden.

Vad som är karaktäristiskt för Stockholm är dess skärgård som ligger nära innerstan och det är lätt att ta sig runt med olika turistbåtar, man brukar kalla Stockholm för “Nordens Venedig”.

Naturligtvis finns ett flertal vackra städer i Sverige och är man turist kan man kika närmare på http://www.arrivalguides.com/en . Det är en väletablerad Guide på flera olika språk, där man kan hitta det mesta om de städer man väljer att besöka på sin resa i Sverige.

“Lilla London”

Göteborg brukar kallas för “lilla London”, detta beror på att under 1800-talets industrialism invandrade det ett stort antal Britter till Göteborg för att arbeta.

Göteborg är Sveriges andra största stad och har många sevärdheter såsom; Älvsborgs fästning, Liseberg, ullevi och poseidon bara för att nämna några. Varje år arrangeras en rad olika kulturevangemang som drar en stor publik, Göteborgs filmfestival, bokmässan och den stora musikfestivalen Way out West är bara några av dessa. Göteborgs skärgård brukar delas in i norra och södra delen.

Världsarvet Visby

Visby ligger på Gotland och är Gotlands residensstad. Visby anses vara en vacker stad, speciellt på sommaren. Närheten till havet, dess vackra byggnader och många cafeer, restauranger, glassbarer och pubar bidrar till en känsla av att man befinner sig i en annan världsdel. Hansestaden Visby och dess historia skvallrar om hur de medeltida städerna såg ut, den är den bäst bevarade och mest besökta medeltida staden i hela Skandinavien. En mycket uppskattad sevärdhet är ringmuren. Den omringar Visbys innerstad och mäter 3.4 km och är 11 m hög. Man beräknar att muren är 700 år gammal.

Det finns en rad olika sevärdheter i Visby och varje år besöker drygt 900 000 turister denna vackra sommarstad.

En av Vätterns pärlor

Vadstena ligger vackert vid Vätterns östra strand. Vadstena är mest känd för sitt Kloster, Vadstena kloster. Det upprättades av Heliga Birgitta år 1384. Centrala Vadstena består mestadels av en äldre bebyggelse med anor från 1700-tal.

Staden har en vacker placering med en intressant historia och drar mycket turister.

Här kan man titta på allt från tidiga spår från järnåldern, medeltiden, gamla teatern och Vadstena slott.