Vackra städer i Norge

Funderingar på att resa någonstans? Då skulle Norge vara det perfekta stället för en turist. Det som är så fascinerande med Norge är just städerna. Titta exempelvis på Oslo, det är en sådan fin stad med en riktig vacker natur och landsbygd.

Man kan inte bli något annat än nöjd med denna resa.

Det är många turister som kommer och besöker denna stad. Det som är det bästa med Oslo är just ställena dem besöker, det kan vara från museer till friluftsaktiviteter. Det finns specialmuseum, konstmuseum och historiska museer. Ett exempel på friluftsaktiviteter är deras Norwegian Boat Adventures där dem visar runt i Oslofjorden.

Det man absolut inte får glömma

Om man ska resa till Norge får man aldrig glömma att njuta för varje sekund som man är där. Sätter man sig ned vid en uteservering, glöm inte att titta ut på allt man kan se och njut. Turerna man kan visas inuti det kungliga slottet får man inte heller glömma, men det är dock bara öppet under sommartid så det gäller att planera detta i god tid innan sommartiden är här, då det snabbt blir slutsålt på biljetter. Fler platser för den som ska resa kan besöka är Operahuset, det inte många vet är att just Operahuset i Oslo har vunnit den bästa kulturbyggnaden under World Architecture Festival år 2008. Universitetet i Oslo är även en byggnad som man inte får missa, där erbjuder man regelbundna konserter.

Det finns tre olika flygplatser man kan välja mellan i Norge, Oslo Airport, Moss-Rygge och Sandefjord. Sandefjord ligger i sydöstra Norge, Oslo Airport ligger i Oslo och Moss-Rygge ligger i Rygge.

Oslos historia

Oslo är Norges största stad och huvudstad. Inte bara det, utan Oslo är även en av dem äldsta städerna i detta land. På 1800-talet var Oslo en mycket liten stad,det var endast 9000 människor som bodde i staden under denna tid. Förändringen skedde i mitten på 1800-talet. Det blev en extrem förändring av befolkningen då den växte. Det bodde närmare 30 000 personer i Oslo på 1850 talet, sedan ökade befolkningen bara mer och mer. Oslo har varit en av Norges städer i ca 1000 år. Om man jämför Oslo med andra huvudstäder runt om i Europa så har Oslo en relativt liten befolkning.

Men ska man jämföra vintern och sommaren med Sveriges väder under de tiderna så är det ganska likt. Det är mörkt och kallt på vintern och ganska varmt på sommaren. På varma sommardagar kan det bli mellan 25-30 grader varmt.

Norge har blivit rika av oljeinkomsterna, lika så Oslo, vilket menas med att det knappt finns något problem med arbetslöshet. Skattetrycket är ett av världens hårdaste trots detta på sina medborgare. Oslo var världens tråkigaste huvudstad för turister förr i tiden. Men tack vare oljeinkomsterna så har Oslo utvecklats enormt mycket. Idag är Oslo en väldigt fin stad som är full med fart, museer, skidbackar, restauranger, butiker, barer och gallerier. Historiska monumenten, skidbackarna och bedårande landskap gör Oslo till en väldigt attraktiv stad.