Vackra städer i Island

Är man en turist så är det ett måste att besöka Reykjavik. Oavsett vad man är ute efter under resan gång så är det Reykjavik som ger turisten allt vad den behöver. Staden är minst sagt något för alla. Det finns exempelvis bra urval av bra restauranger, dem är kända för sina smaker och deras färska ingredienser. Skaldjur, lamm, fisk eller vilt, det finns i allas smaker på menyerna.

Det som gör Reykjavik så speciellt är den storslagna naturen som omringar staden, det ger dem turister som är äventyrliga ett brett utbud av aktiviteter. Exempelvis Laxfiske, segling, ridning, midnattsgolf, valskådning och bergsklättring. Denna stad är porten till Island, det är en ungdomlig stad med en lång historia. Staden är omringad av berg och hav, den orörda och storslagna naturen ligger bara några minuters avstånd från Reykjavik. När turisten ska lämna denna stad, så lämnar den personen även med en mycket stor kraft.

Vad man inte får glömma

Ska man resa till Reykjavik? Reykjavik är en trevlig huvudstad att besöka, har man aldrig varit här rekommenderas det en visit. På sommaren är det väldigt många turister som kommer och vill se sig runt om i huvudstaden, det som skulle rekommenderas då är att man passar på att boka en visit på hösten, våren eller vintern. Tänk även på påskloven, höstloven, jullovet och sportlovet är en bra tid att boka en resa hit. Oavsett om man endast stannar i några dagar eller två veckor, så kommer turisten hinna se mycket. Skollov och semestertider brukar innebära högre priser för hotell och flyg, en rekommendation är att planera i förväg.

Är man och turistar Reykjavik så finns det mycket man kan hitta på. Har man aldrig sett ett norrsken men man vill, så är detta ett bra läge att utnyttja norrskensturen som varar i fem timmar, snorklingsutflykt som varar i fem och en halv timme, valskådning i två och en halv timme eller tre och en halv timme eller bussresa till blåa lagunen som varar i en till fyra timmar.

Historia om Reykjavik

Staden har mycket kreativa och uppfinningsrika medborgare, inte bara det. Island har en lång historia och rik kultur. Nybyggaren Ingolfur Arnarson grundade staden Reykjavik runt år 872. 1786 fick staden stadsrättigheter, och runt 1800-talet började Reykjavik forma sig till en huvudstad. Det var på 1900-talet som befolkningen minskades kraftigt, speciellt efter 1944, det var då Island blev självständigt från danskarna. Reykjavik utsågs till årets kulturhuvudstad år 2000.

Namnet Reykjavik betyder Rökig vig och kom sig uppenbarligen av alla de geotermiska utbrotten. Tillväxten för huvudstaden och dem andra städer reflekterar förändringar på lantbruk och fantastiska tänkbarhet att bo i städerna utan att behöva hungra. Framsteg i tekniken och fördelaktigt himmel gjorde det möjligt för färre människor att tillverka mer livsförnödenheter, och dem skördar än idag frukterna.

Nordligaste huvudstaden

Om vi spolar framåt i tiden. Framåt i tiden kan vi uppfatta att Reykjavik har tagit sig ur hemska minnen och tillslut blivit till Islands trovärdiga huvudstad. Reykjavik är världens nordligaste huvudstad i en fri nation.